A veresegyházi Lisznyay Szabó Gábor Zeneiskola kihelyezett tagozata 1994 óta működik Szadán, a Székely Bertalan Általános Iskola épületében. A működés feltételeiben a két település önkormányzata egyezett meg, csaknem két évtizede. A kihelyezett tagozat létrehozása azt a célt szolgálja, hogy a Szadán lakó diákoknak helyben is elérhetők legyenek a zeneiskola bizonyos szolgáltatásai.
 
Az anyaiskolában az előírtaknak megfelelően szolfézs, népzene, ének és sokféle hangszer tanulására nyílik lehetőség; ebből a szadai kihelyezett tagozaton zongora-, hegedű-, furulya-fuvola-, illetve szolfézsoktatást lehet igénybe venni.
Jelentkezni áprilistól a tanévzáróig lehet a kihelyezett tagozat vezetőjénél, illetve a szaktanároknál. Pótjelentkezést szeptember első napjaiban fogadunk el. (A helyek korlátozottak.) Ha valaki olyan hangszert szeretne választani, ami a tagozaton nincs, az jelentkezzen a L. Sz. G. Zeneiskolában. (Veresegyház, Nap u. 14/A) Felvételi időpontja március 29, 14-18 óráig.
Bővebb információk a zeneiskola honlapján találhatók, (www.lszgzeneiskola.hu) vagy személyesen az intézmény titkárságán.
Információval szolgál még, a kihelyezett tagozat vezetője minden nap 12 órától a szadai iskola zenetermében.
 
Tagozatvezető: Udvard Gizella – zongora szak.
Furulya-fuvola: Fritschéné Ambrus Gabriella.
Hegedű: Miklós Ágnes
Szolfézs: Farkas Tajti Margit.
A jelentkezés feltétele a zenélésre való alkalmasság (tehetség).
A diákok a tandíjat félévente csekken fizetik be. (Jelenleg a tandíj összege )
Bizonyos hangszereket kölcsönözni lehet a zeneiskolából.
 
Rendezvényeink
Minden tanszak évi két hangversenyt tart. Ezen kívül karácsonyi és év végi koncertre is sor kerül. Több kiemelt rendezvényen, versenyen veszünk részt a zeneiskola szervezésében. A hangszeres fellépéseken kívül, évente szolfézsversenyt is tartunk. Községünk ünnepein, az iskola, a faluház rendezvényein rendszeresen részt veszünk. Felkérésre, magánjellegű eseményeken is fellépést vállalunk.
A diákok évente kétszer, vizsga formájában számolnak be tudásukról. A hatodik évfolyam elvégzése után, művészeti alapvizsgát tehetnek.
 
Sikereket is gyakran könyvelhetünk el a kiemelt koncerteken, versenyeken. Tanulóink közül néhányan szakközépiskolában, sőt főiskolán folytatják zenei tanulmányaikat. Mások a zene szeretetéért, alapműveltségük fejlesztéséért választanak minket.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődő, zenélni vágyó diákot!
 
 
 
iskolalogo

Esemény naptár

Július 2018
V H K Sz Cs P Szo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
csengetési rend